„Norveška za vas-Srbija“

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže u selu Stubal u opštini Vladičin Han završeni su uz podršku Kraljevine Norveške, preko projekta „Norveška za vas – Srbija“.

Problem sa kanalizacijom koji su imali meštani sela Stubal je prošlost, jer su završeni radovi na izgradnji kanalizacione mreže dužine 730 metara, što će doprineti boljem kvalitetu života 500 stanovnika i rešiti brojne probleme koje su do sada imali zbog nepostojanja kanalizacione mreže.

Izgradnjom kanalizacione mreže za domaćinstava u selu Stubal u Vladičinom Hanu i priključenjem na glavnu kanalizacionu mrežu stvoreni su uslovi za realizaciju sličnih projekata, prvenstveno izgradnje kanalizacione mreže u selu Priboj.

Za sprovođenje ovog projekta, Kraljevina Norveška izdvojila je 100.000 evra, a opština Vladičin Han učestvuje sa 20.000 evra.

Projekat “Norveška za vas – Srbija” ima za cilj da doprinese ravnomernom društveno-ekonomskom razvoju u Srbiji kroz povećanje mogućnosti zapošljavanja, posebno ranjivih i marginalizovanih grupa, podršku socijalnoj koheziji, unapređenje lokalne infrastrukture, podršku integracijama Republike Srbije u Evropsku uniju i jačanje informacione bezbednosti Vlade Republike Srbije.

Projekat finansira Kraljevina Norveška sa 6,18 miliona evra, a aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS)