ZASAĐENO STABLO PLATANA U PARKU „VRLA“

Predstavnici opštine Vladičin Han i organizacije Help zasadili stablo platana u Parku prijateljstva u znak sećanja na nedavno preminulog člana Helpovog odbora.

Predsednik opštine Vladičin Han, Goran Mladenović, zamenik predsednika Vladimir Kostić, i direktorka organizacije „Help – Hilfe zur Selbsthilfe“ u Srbiji, Aleksandra Brkić, sa šefom Helpove kancelarije u Vranju, Banetom Stanojkovićem, zasadili su juče stablo u znak sećanja na nedavno preminulog dugogodišnjeg člana Upravnog odbora organizacije Help, Klausa Jirgena Hedriha.

Bivši parlamentarni državni sekretar, Klaus Jirgen Hedrih, bio je član Upravnog odbora organizacije Help od 1985. do 2020. godine. Više od 35 godina vodio je organizaciju na dobrovojlnoj osnovi i posvetio život humanitarnoj pomoći i razvojnoj saradnji. Posetio je mnoge projekte u procesu procene Helpovog rada na terenu, i predstavljao organizaciju širom sveta.

Posebno zadovoljstvo su mu predstavljale posete Zapadnom Balkanu i Srbiji u kojoj je boravio više puta, ne propuštajući da obiđe lokalne partnere i podržane korisnike od severa do krajnjeg juga zemlje.
Posebno pozitivne utiske i lepa sećanja na uspešnu saradnju Helpa i lokalnih partnera poneo je sa juga Srbije jer organizacija Help i Opština Vladičin Han mogu da se pohvale dugogodišnjom uspešnom saradnjom. Zajedničkim naporima, i uz donatorsku podršku u vrednosti od više od milion evra, realizovano je više projekata pomoći ugroženim grupama stanovništva u njihovom ekonomskom osnaživanju i poboljšanju uslova stanovanja. Stablo platana zasađeno je u parku Vrla, čiji naziv – Park prijateljstva odslikava dugogodišnju uspešnu saradnju Opštine Vladičin Han i nemačke organizacije Help.

„Ovim činom želeli smo da odamo poštu našem preminulom kolegi i dugogodišnjem članu Upravnog odbora, Klausu Hedrihu. Drago nam je da smo baš u Vladičinom Hanu zasadili stablo i da ćemo se zajedno sećati Klausa Hedriha i njegove posvećenosti humanitarnom radu i podršci ugroženim grupama stanovništva u Srbiji. Help nastavlja svoju misiju unapređenja uslova života ugroženih grupa stanovništva u saradnji sa lokalnim partnerima poput Opštine Vladičin Han.“ rekla je Aleksandra Brkić, direktorka Helpa u Srbiji.