Završen likovni konkurs „Da priroda progovori“

U sklopu aktivnosti pokrenutih u lokalnoj zajednici ovog proleća, Knauf Insulation je u aprilu raspisao i likovni konkurs za učenike osnovnih škola sa teritorije opština Surdulica i Vladičin Han. Tema konkursa je bila „Da priroda progovori“.

Prvo mesto

Na adresu fabrike u Surdulici pristiglo je čak 225 radova od 154 učenika. Radovi su podeljeni u dve kategorije:

Od I do IV razreda
Od V do VIII razreda
Stručni žiri je pregledao sve crteže i odabrao po tri najbolja rada u obe kategorije.

Treće mesto na ovom likovnom konkursu osvojile su Anja Kostić, učenica 3. razreda O.Š. „Pera Mačkatovac“ iz Belog Polja, kao i Dina Stanisavljević, učenica 5. razreda O.Š. „Branko Radičević“ iz Vladičinog Hana.

Drugo mesto u kategoriji od I do IV razreda osvojio je Mihajlo Đorđević, učenik 4. razreda O.Š. „Pera Mačkatovac“ iz Surdulice, dok je Sara Jović, učenica 6. razreda O.Š. „Sveti Sava“ iz Vladičinog Hana, osvojila takođe drugo mesto, ali u kategoriji od V do VIII razreda.

Pobedničku nagradu za prvu kategoriju osvojila je Vesna Stojanović, učenica 3. razreda O.Š. „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Surdulice čiji rad šalje jasnu poruku „ČUVAJMO PLANETU“.

Pobednik konkursa „Da priroda progovori“ u drugoj kategoriji je Ilija Veljković, učenik 6. razreda O.Š. “Vuk Karadžić” takođe iz Surdulice. Rad Ilije Veljkovića pokazuje veliki talenat i sadrži sve elemente jednog umetničkog dela.

Prvo mesto

Organizator konkursa se zahvaljuje svim školama, direktorima i nastavnicima koji su prepoznali pozitivnu nameru i inspirisali svoje đake da učestvuju na konkursu. Najveće hvala deci koja su izdvojila vreme da promisle o temi prirode i pokažu svoje viđenje kako treba brinuti o životnoj sredini. Svest o neophodnosti brige za svet oko nas se stvara u najranijem dobu i potrebno ju je negovati i svakodnevno sprovoditi u praksi. Ovaj konkurs je samo još jedno podsećanje na to. Organizatori su presrećni zbog velikog angažovanja škola, što daje nadu da i u budućnosti možemo zajedno ostvariti brojne zajedničke aktivnosti.

Čestitamo mladim dobitnicima i želimo im uspešnu budućnost u zdravoj životnoj sredini!