SAJAM ZAPOŠLJAVANJA

Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje iz Vranja i ispostava u Vladičinom Hanu uz podršku opštine Vladičin Han, danas je na Kuli, u Trening centru „CONNECTION“ organizovala sajam zapošljavanja. U organizaciji je učеstvovo i lokalni savet za zapošljavanje. Sajam je otvorio zamenik predsednika opštine Vladičin Han, Vladimir Kostić.

Na prvom ovogodišnjem sajmu zapošljavanja učestvovalo je 17 poslodavaca iz naše i opštine Surdulica, sa kojima su nezaposleni razgovarali o poslovima koje nude i uslovima rada.

Poslovi koji se nude su iz obalsti autoindustrije, telekomunikacija, drvoreprađivačke proizvodnje, konfekcije, mehanike, saobraćaja i ugostiteljstva, a poslodavci su iskazali potrebu za upošljavanjem oko 500 radnika, različitih profila.

Potrebni su ekonomisti, tehničari osiguranja, montažeri, stolari, radnici na autoklavu operateri u proizvodnji – u oblasti autoindustrije, konobari, mehaničari za rashladne uređaje itd.

Tokom razgovora sa poslodavcima, zainteresovani su imali priliku da se predstave, iznesu svoje profesionalne karakteristike, ostave utisak, uđu u uži izbor kandidata ili na licu mesta dogovore uslove zapošljavanja.

Takođe, posetioci su imali mogućnost da na istom mestu i u isto vreme lično predaju prijavu za zaposlenje i radnu biografiju (CV) za veći broj slobodnih poslova prema vlastitom izboru.