FUDBALERI I FUDBALERKE RADNIČKOG IZ NIŠA NA HEINEKEN DOGAĐAJU

FUDBALERI I FUDBALERKE RADNIČKOG IZ NIŠA NA HEINEKEN DOGAĐAJU ISPRATILI ZAVRŠNICU UEFA LIGE ŠAMPIONA I POSLE PRVOG POLUFINALA PORUČUJU: NAVIJAMO DA REAL IZ MADRIDA OSVOJI PEHAR!

Branislav Tomić, Nikola Stanković i Danijela Bošković oduševljeni Liverpulom, ali njihov izbor su ipak „Los Blankosi“

Na ivici ispadanja bio je Liverpul posle slabog prvog poluvremena protiv Viljareala, ali je zahvaljujući junacima Dijazu i Fabinju uspeo da se vrati u utakmicu i na kraju slavi 3:2. Sa ukupnim skorom od 5:2 iz oba polufinalna duela Lige šampiona, „crveni“ su opravdali očekivanja i stigli na korak od svog sedmog trofeja u najelitnijem klupskom takmičenju u Evropi. Tamo će se sresti sa boljim iz duela između Reala i Mančester Sitija (prvu utakmicu Madriđani dobili 4:3).

Uzbuđenja u završnici Lige šampiona ispratili su i fudbaleri Radničkog iz Niša, Branislav Tomić i Nikola Stanković, koji su u društvu Danijele Bošković iz ŽFK Radnički, bili deo spektakla u organizaciji brenda Heineken, sastavnog elementa svakog uživanja uz fudbal. Jedinstveni doživljaj ispred Delta Planeta preneo je ambijent sa stadiona „žute podmornice“ El Madrigal u sred grada na Nišavi, uz brojne detalje koje su sve posetioce podsetile na čarobne trenutke iz istorije ovog takmičenja.
„Viljareal je napravio veoma dobar rezultat i iznenađenje takmičenja, ali nažalost kao što se i pokazalo polufinale im je bila poslednja utakmica u Ligi šampiona, jer je Liverpul veliki favorit. To su „crveni“ pokazali u prvom meču, a u drugom samo potvrdili rezultat. Želja mi je da ove godine takmičenje osvoji Real Madrid, ali iskreno mislim da je Liverpul ima veće šanse. U svakom slučaju, navijaću za Real“, rekao je Tomić, krilni igrač Radničkog iz Niša.
Nikola Stanković, levi bek Nišlija, uživao je u svakom segmentu utakmice.
„Na prvom duelu Viljareala i Liverpula se videlo da Španci igraju više odbranu i onda im naravno to nije pošlo za rukom, već su izgubili. Sada su krenuli mnogo hrabrije, što mi je drago. Priželjkivao sam jednu neizvesnu utakmicu i želeo sam da budu produžeci, kako bismo ostali malo duže u ovoj sjajnoj navijačkoj zoni koju je organizovao Heineken. Ovo je bila jedna zaista dinamična utakmica, ali je Liverpul zasluženo prošao dalje. Očekujem da će finale biti bar podjednako uzbudljivo. Tamo bih voleo da vidim Real Madrid i Liverpul, i navijam za Real“.

Program na Heineken događaju vodili su komentatori Miljan Milićević i Ivan Tešanović, „Intermezzo Quartet“ je pred sam početak utakmice odsvirao prepoznatljivu himnu ovog najvećeg klupskog fudbalskog takmičenja, dok je na poluvremenu goste zabavljao freestyle fudbaler Nemanja Pejčić, koji je sve prisutne oduševio akrobacijama sa loptom.
„Liga šampiona je ove godine veoma zanimljiva i ne znamo šta nas sve čeka do samog kraja. Mislim da je Viljareal napravio baš dobar rezultat, za mene je veliko iznenađenje bilo što su prošli Juventus i Bajern. Ali, dalje nisu mogli. Liverpul je bio favorit, igra lep fudbal, napadački, stvara šanse i postiže dosta golova. Što se tiče finala, bilo bi lepo da se tamo sastanu Real Madrid i Liverpul, gde ću navijati za Real, iako mi se jako dopada fudbal koji poslednjih godina igra Liverpul“, istakla je Danijela Bošković.
Izabranici Jirgena Klopa trenutno su u istorijskom pohodu na čak četiri krune u istoj sezoni. Pored Lige šampiona, stigli su u finale Liga Kupa i FA Kupa, a vode i veliku bitku za prvo mesto u Premijer Ligi.