„BIRAM USPEH“

Pozivaju se mladi od 18-30 godina da prisustvuju prezentaciji programa „Biram uspeh“ dana 14.02.2022. godine u 11 časova u prostorijama Opštine Vladičin Han ul. Svetosavska 1 – skupštinska sala.

Prezentaciji programa prisustvuju omladinski radnik i predstavnici NSZ Filijale u Vranju koji će više govoriti o samom programu i Javnom pozivu NSZa. Program ima za cilj pružanje radnih praksi mladima do 30 godina koji se ne školuju, ne obučavaju, niti su zaposleni, a stekli su srednji, viši ili visoki stepen stručne spreme, kao i osnovno obrazovanje. Program se se realizuje od strane UNICEF u Srbiji u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, uz stručnu podršku i partnerstvo sa Gi Group, vodećom internacionalnom kompanijom koja pruža konsultantske usluge iz oblasti ljudskih resursa, i partnerima, implementira projekat Unapređenje zapošljivosti mladih kroz radne prakse, cilj projekta je da se kroz program edukacije i radnih praksi podrži društvena i ekonomska inkluzija mladih, posebno mladih iz osetljivih grupa, pružajući im priliku za obuku, razvoj veština i znanja traženih na tržištu rada.

Program podrazumeva obuku mladih kroz namenski razvijenu on line platfromu za učenje kako bi se prilagodili radnom okruženju i stekli veštine neophodne za karijerni razvoj, i realizaciju radnih praksi u datoj radnoj sredini koja obuhvata poslodavace iz javnog, privatnog i civilnog sektora. Poslodavci koji se uključe u program imaju mogućnost selekcije obučenih mladih praktikanata, na osnovu potreba za kadrom određenih profila u okviru svoje kompanije pružanja radne prakse u trajanju od dva meseca za odabrane praktikante.