POMOĆNIK MINISTRA POLJOPRIVREDE JUČE POSETIO VLADIČIN HAN

Aleksandar Bogićević pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodorpivrede sa saradnicima, juče je posetio Vladičin Han. Sastanak je održan u maloj sali opštine sa predstavnicima lokalne samouprave.

„Imali smo veoma dobre, konkretne razgovore tiče se dve teme, naime prva tema je bio konkurs koji je u najavi, a to je projekat Svetske banke i Ministarstva poljoprivrede „Pedest, četrdeset deset“ za koji ovih dana treba da bude raspisan javni poziv. Dogovorili smo se da službe u opštini i poljoprivredna služba zajedno reaguju i da što više poljoprivrednika koji mogu, imaju želju i mogućnost apliciraju i iskoriste taj pogodan kredit. Nadamo se se će ovaj projekat uspeti“ – rekao je Bogićević.

„Druga tema o kojoj smo razgovarali jeste razvoj sela, kada kažem razvoj sela ono što je najbitnije, a to je razvoj komunalne infrastrukture, izgradnja lokalnih puteva, atarskih puteva. Naime na inicijativu gospodina Nedimovića koji je stalno na terenu i u razgovoru sa poljoprivrednicima, lokalnih samouprava, i ceo njegov tim je naložio da se uvede pravilnik o razvoju infrastrukrute u selima, na osnovu tog pravilnika lokalne samouprave mogu da konkurišu sa svojim projektom koja je to najbitnija stvar u tom selu ili opštini (izgradnja puteva, atarskih puteva, ambulanti, vrtića). Sve ono što je potrebno članovima seoskog domaćinstva da ostane i živi na selu. Ova inicijativa Nedimovića je konkretna stvar, budžet još uvek nije određen, dodao je Bogićević.

Prema rečima predsednika opštine Gorana Mladenovića naša lokalna samouprava je spremna da pomogne u sprovodjenu pomenutih projekata, a pomoć se već i može videti na terenu po atarskim putevima koji su odradjeni u proteklim godinama.

Ta praksa biće nastavljena i dalje sada uz podršku resornog ministarstva pa će u narednom periodu biti rekonstruisani i putevi do pereostalih hanskih sela koji nisu odradjeni, rekao je Mladenović.

On je takodje napomenuo da je opština i ranije pomagala poljoprivrednim proizvodjačima raznim subvencijama što će sada samo da nastavi da radi uz podršku.