VRTIĆ „ZVONČICA“ POČEO SA RADOM

Vrtic „Zvončica“ koji je u sastavu PU „Pčelica“ u Vladičinom Hanu, a nalazi se u naselju Kolonija, danas je zvanično počeo sa radom.

Objekat su svečano otvorili mališani kojima su pomagali predsednik opštine Vladičin Han, Goran Mladenović i direktorka ustanove, Emilija Vlahova. U okviru svečanosti svi prisutni su imali priliku da pogledaju priredbu koju su pripremili mališani, nakon čega je usledila razmena poklona.

Za izgradnju novog vrtića izdvojeno je ukupno oko 30 miliona dinara, pri čemu je Ministarstvo privrede Republike Srbije učestvovalo sa oko 21 miliona, a opština Vladičin Han sa oko 9 miliona dinara.

S obzirom da je predškolska ustanova ušla u projekat „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ po komponenti tri: Podrška deci i porodici-komunikacija sa porodicama iz osetljivih društvenih grupa, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je preko Svetske banke uložilo dodatnih četiri i po miliona dinara za opremanje dečijih radnih soba nameštajem, igračkama i didaktičkim materijalom kao i sredstva za rad projektne grupe.
Površina objekta sa dvorištem je 900 kvadratnih metara, a samog objekta 336 metara kvadratnih.
U okviru vrtića formirane su tri grupe, pri čemu je po dvadesetpetoro dece uzrasta od 3 do 5,5 godina rasporedjeno u dve grupe za celodnevni boravak, a poludnevni boravak ima dvadesotoro dece medju kojima su i mališani iz osetljivih društvenih kategorija.

Otvaranjem vrtića „Zvončica“ značajno je smanjen broj dece na listi čekanja u opštini Vladičin Han.