TRIDESET KORISNIKA DOBILO DONACIJU

U okviru projekta „Smanjenje siromaštva kroz mogućnosti zapošljavanja u cilju pristupanja Srbije Evropskoj uniji“ koji finansira Švedska agencija za medjunarodnu saradnju SIDA i Opština Vladičin Han sa učešćem od 10% a realizuje „Help-Hilfe zur Selbsthilfe e.V.“ danas su potpisani ugovori sa 30 korisnika donacije.

Među potpisnicima je najveći broj preduzetnika, mikro i male firme koje su spremne da zaposle jednog radnika na minimum godinu dana i nezaposlena lica koja žele da registruju svoju privrednu delatnost, ostali su poljoprivrednici, sakupljači sekundarnih sirovina i muzičari. Deset donacija su vrednosti 3600 evra, 15 donacija 2400 evra i pet donacija u iznosu od 1500 evra.

S obzirom da je interesovanje izuzetno veliko za ovakav vid pomoći i da se u praksi ovaj projekat izuzetno dobro pokazao kad je u pitanju podsticaj razvoja preduzetništva, mikro i male privrede, poljoprivrednih gazdinstva kao i upošljavanje i samozapošljavanje Roma, nadležni u lokalnoj samoupravi će nastojati da već početkom naredne godine obezbede uslove za novi poziv i dodelu novih donacija.