RENOVIRANJE I OPREMANJE OMLADINSKOG KLUBA

U toku su radovi na adaptaciji u prostorijama Kancelarije za mlade-omladinski klub u Vladičinom Hanu. Radovi se izvode u okviru projekta „Renoviranje i opremanje omladinskog kluba i razvijanje društvenog aktivizma i svesti kod mladih iz ruralnih sredina“ koji je podržalo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Cilj projekta je stvaranje uslova za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, aktivno  učešće u društvu, sprovođenje kulturnih sadržaja, neformalno obrazovanje i informisanje prilagođeno potrebama svih kategorija mladih.

Kancelarija za mlade u Vladičinom Hanu formirana je 2009. godine, a omladinski klub kao jedan od prvih omladinskih klubova u Srbiji postoji od 2011. godine. Formiran je uz pomoć programa PBILD, a zahvaljujući Ministarstvu omladine i sporta i lokalne samouprave uspešno funkcioniše, čime je obezbeđena institucionalna i finansijska održivost. Tokom ovog perioda rada prostor Kancelarije za mlade i omladinskog kluba je obnavljan samo jednom. Prostor je svakodnevno u upotrebi, kako od strane mladih tako i od strane udruženja građana na lokalu i bilo neophodno je izvršiti sanaciju, u smislu „osveženja“ prostora promenom kolorita – krečenjem i promenom podne obloge – ugradnja laminata i postavljanje tepisona, što bi unelo novu energiju u prostor Kancelarije za mlade i omladinskog kluba, i omogućilo veći aktivizam mladih na lokalu.