Agrobiznis centar

U opštini Vladičin Han završena je realizacija projekta na sprovođenju mera i aktivnosti podrške kroz ekonomsko osnaživanje  porodičnih poljoprivrednih gazdinastava u cilju podsticanja nataliteta, kroz otvaranje Agrobiznis centra za razvoj voćasrtva i povrtarstva

Bespovratna sredstva za sprovođenje mera i aktivnosti podrške kroz ekonomsko osnaživanje  porodičnih poljoprivrednih gazdinstava u cilju podsticanja nataliteta na teritoriji opštine Vladičin Han, dobilo je 39 gazdinstava.  Među njima je najviše onih koji se bave voćarstvom, njih oko 80 odsto od ukupno podnetih prijava.

Cilj ovog projekta koji je sproveden u saradnji sa Kabinetom za demografiju i populacionu politiku RS, je doprinos na poboljšanju demografije, da mladi  ostanu na selu i tamo formiraju porodice, da obezbede siguran prihod kao i povećanje nataliteta.

Vrednost projekta je sedam miliona dinara, uz učešće korisnika grantova od 1,8 miliona, pri čemu je vrednost grantova bila je od 60.000 do 200.000 dinara. Projekat je organizovan i uz saradnju Kompanije „Nektar“, koja će poljoprivrednicima davati stručnu pomoć.

Potpisivanje ugovora sa dobitnicima grantova