„Razvoj ženskog inovacionog preduzetništva“

Opština Vladičin Han je 2018. godine izdvojila milion dinara a iz Ministarstva za inovacije i tehhnološki razvoj dobila 5,1 milion dinara za razvoj ženskog inovacionog preduzetništva.

Ugovor sa ministrom za inovacije i tehnološki razvoj Nenadom Popovićem potpisao je zamenik predsednika opštine Vladičin Han Vladimir Kostić.

U okviru ovog projekta lokalna vlast je podstakla razvoj preduzetništva i ohrabrila žene iz Vladičinog Hana da otvaraju svoje kompanije i preduzetničke radnje.

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović, ugovore je potpisao sa predstavnicima šest lokalnih samouprava o dodeli 55.397.000 dinara za razvoj ženskog inovacionog preduzetništa.

Sem Vladičinog Hana novac su dobili i Leskovac, Novi Sad, Zaječar, Sremski Karlovci i Topola.

Sredstva su bila usmerena na sprovođenje obuka za pokretanje posla u gradskim i seoskim sredinama, za sticanje veština iz oblasti inovacija i razvoja preduzetništva, za inoviranje proizvoda i usluga u postojećim preduzećima čiji su vlasnici žene, kupovinu nove opreme, a između ostalog, i za direktne podsticaje otvaranju novih preduzeća i startap kompanija od strane žena.

Partneri na projektima bile su jedinice lokalne samouprave, fakulteti, privatne male i srednje kompanije i žene preduzetnice, lokalne razvojne agencije i stručna udruženja i nevladine organizacije.

U Palati Srbija je 25. decembra 2018. u prisustvu ministra Nenada Popovića, zamenika presednika opštine Vladimira Kostića i preduzetnica, dobitnica novčanih sredstava, održana prigodna svečanost i završna konferencija povodom uspešne realizacije projekta“Razvoj ženskog inovacionog preduzetništva u Vladičinom Hanu“ koji je opština Vladičin Han realizovala u partnerstvu sa regionalnom razvojnom agencijom „Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga“.