Nova kanalizacija u MZ Stubal uz podršku Kraljevine Norveške

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže u selu Stubal u Vladičinom Hanu otpočeli su uz podršku Kraljevine Norveške, preko projekta „Norveška za vas – Srbija“. Izgradnja kanalizacione mreže dužine 730 metara trajaće tri meseca i doprineće boljem kvalitetu života stanovnika sela Stubal.

Nakon završetka radova, biće stvoreni uslovi za priključenje na kanalizacionu mrežu oko 30 domaćinstava ovog naselja, što će značajno unaprediti njihov kvalitet života i rešiti brojne probleme koje su do sada imali zbog nepostojanja kanalizacione mreže.

Projekat obuhvata geodetske i zemljane radove, kao i polaganje i ugradnju kanalizacionih cevi i šahtova. Izgradnjom kanalizacione mreže za domaćinstava u selu Stubal u Vladičinom Hanu i priključenjem na glavnu kanalizacionu mrežu biće stvoreni uslovi za realizaciju sličnih projekata, kako u selu Stubal tako i u susednim selima.

Za sprovođenje ovog projekta, Kraljevina Norveška izdvojila je 100.000 evra.

Projekat “Norveška za vas – Srbija” ima za cilj da doprinese ravnomernom društveno-ekonomskom razvoju u Srbiji kroz povećanje mogućnosti zapošljavanja, posebno ranjivih i marginalizovanih grupa, podršku socijalnoj koheziji, unapređenje lokalne infrastrukture, podršku integracijama Republike Srbije u Evropsku uniju i jačanje informacione bezbednosti Vlade Republike Srbije. Projekat finansira Kraljevina Norveška sa 6,18 miliona evra, a aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).