HANINFO – Mere populacione politike

Opština Vladičin Han dobila je na javnom konkursu objavljenom od strane Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku bespovratna sredstva za sufinansiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji za 2018. godinu. Iznos dodeljenih sredstava je 13.570.292,00 dinara, pri čemu je učešće opštine u realizaciji mera populacione politike 3.392.573,00 dinara.
Odobrena sredstva će se koristiti u okviru cilja „Usklađivanje rada i roditeljstva“, gde će se sprovesti mera „Proširenje mreže ustanova za predškolsko vaspitanje na teritoriji opštine Vladičin Han – Dogradnja dečjeg vrtića „Pčelica“ . Iznos sredstava koja su od strane Ministarstva izdvojena za realizaciju ove mere iznosi 16.296.198,00 dinara. Takođe je u okviru cilja „Snižavanje psihološke cene roditeljstva“ za realizaciju mere „Školice – savetovalište za trudnice i roditelje“ koje će biti organizovana u okviru Doma zdravlja u Vladičinom Hanu, izdvojeno 500.000,00 dinara.
Kabinet finansira pomenute aktivnosti sa 80%, dok je učešće lokalne samouprave 20%, a realizacija pomenutih mera ima za cilj podršku održivom demografskom razvoju opštine Vladičin Han.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *