HANINFO – Izaberi IT karijeru

„Gimnazija Jovan Skerlić“ u Vladičinom Hanu ove godine otvara novo informatičko odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku.
Digitalna pismenost,poznavanje programiranja i baze podataka koji će učenici steći u Gimnazijskom IT odeljenju biće od velikog značaja za prohodnost na fakultete koji školuju IT stručnjake.
Maturanti ovih odeljenja mogu da nastave studije u drugim oblastima i tako probiju put ka digitalizaciji u energetici, zdravstvu i poljoprivredi.
Takođe zahvaljujući kompetencijama ovi učenici mogu odmah po završetku Gimnazije biti deo inovativnih kompanija. Učenici koji su završili Gimnazijska IT odeljenja su već uspešno iskazali svoje znanje na konkursima koje su raspisivale telekomonikacione kompanije sa akcentom u veb dizajniranju i kreiranju aplikacija za mobilne telefone.
Broj učenika, kao i ostalim specijalizovanim Gimnazijskim odeljenjima, je 20. Veći deo nastave takozvanih računarskih predmeta odvija se u grupama sa po deset učenika.
Podela odeljenja na grupe omogućava bolji kvalitet rada a samim tim i bolja postignuća učenika.
Stručni predmeti koje će učenici imati su :
1. Programiranje
2. Primena računara
3. Objektno orjentisano programiranje
4. Baze podataka
5. Programske paradigme
6. Veb programiranje
Za upis u odeljenje koje ostvaruje nastavni plan i program za Gimnaziju za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku kandidat polaže prijemni ispit na kome se rešava test iz matematike.
Na prijemnom ispitu zadaci će biti srednjeg i naprednog nivoa a za pripremu se mogu koristiti zbirke zadataka za pripremu završnog ispita.
Prijemni ispit se polaže 03.06.2018. godine.
Učenici se prijavljuju u Gimnaziji ili srednjoj školi koju žele da pohađaju.
Rok za prijavljivanje je od 11-14 maja 2018 god. od 09:00-14:00 časova u „Gimnaziji Jovan Skerlić“ U vladičinom Hanu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *