ХАНИНФО – Како вежбати креативно мишљење?

Људски мозак је развијен тако да све оно што понавља аутоматизује, да би се даље могао усмерити на учење нових садржаја. На овај начин се могу створити и аутоматизоване навике тока мисли. Како би развили креативност морамо навикавати свој мозак на нешто сложенији начин функционисања који подразумева размишљање изван оквира, стварање нових мисли и идеја, као и повезивање до тада неповезаних података.
Развој креативног размишљања ће бити најефикаснији у подручјима највећег интересовања тј. оним подручјима у којима се највише ужива и у која се највише улаже време и енергија.

Креативни програми
Креативни програми и радионице намењене деци имају за циљ стимулисање способности и јачање радозналости. Уживљавањем и уживањем у игри деца експериментишу, постављају и решавају проблеме на специфичан, сврсисходан и себи својствен начин. Дечија искуства се, на овај начин систематизују и прерастају у сређено, употребљиво знање. Играјући се, дете истражује свет око себе и сопствене могућности у њему и продукује нове приступе у различитим ситуацијама. Развијајући посебне вештине и различите начине понашања , дете у игри стиче искуства, открива, учи и ствара. Што више овладава овим вештинама, све се више ослобађа страха од непознатог и охрабрује да сигурно и самостално иступа и ради.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *