ХАНИНФО – Рад на јаким странама

ДРУШТВЕНИ ЦЕНТАР У ЛЕПЕНИЦИ – Док су ученици ангажовани на задацима које раде успешно, можемо им помоћи да науче како да побољшају друге вештине (у којима нису довољно добри). Када се фокус стави на слабости ученика, много времена је неуспешан, вежба оно што лоше ради. То смањује самопоуздање и мотивацију. Неуспех је немотивацион.
Самосталан и активан рад, различита вежбања, експерименти и огледи, руковања различитим предметима и инструментима, утиче на дубље схватање одређених појмова. Није реално за ученике различитих способности очекивати да дођу до циља на исти начин, користећи исте методе. Када се деци нуди прилика да доносе одлуке, науче много о последицама свог избора. Такође уче да цене себе и своје способности доношења одлука.
У Друштвеном центру у раду са децом на радионицама Помоћ у учењу и изради домаћих задатака имали смо ученике са којима је рађен ИОП 1 у школи. У раду са таквом децом фокусирали смо се на њиховим јаким странама што смо наравно видели из њихових педагошких профила које су имали у школама (у сарадњи са педагошким асистентом смо добијали информације везане за те ученике).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *