HANINFO – Potpisani ugovori sa 32 korisnika grantova u opremi za samozapošljavanje

U okviru projekta „Smanjenje siromaštva i unapređenje mogućnosti zapošljavanja marginalizovanih i ugroženih grupa stanovništva sa fokusom na Romkinje u Srbiji“ Help je danas (petak, 24. februara 2017. godine) u 11 časova, u maloj sali Opštine Vladičin Han potpisao ugovore o donaciji sa još 32 korisnika grantova u opremi za samozapošljavanje, finansiranih od strane SIDE i Opštine.
Potpisnici ugovora dobiće opremu u vrednosti od po 1500 evra za 15, i grantove u opremi vrednosti po 2400 evra za 17 mikro biznisa. Među potpisnicima je 23 muškaraca i 9 žena. Po vrsti delatnosti najviše je uslužnih, potom slede poljoprivreda i zanati (sakupljači sekundarnih sirovina, kamenoresci, kozmetičari, muzičari i slično).
Pet korisnika, koji su podržani na osnovu uplate Opštine, od milion dinara, za tri granta po 2400 i dva granta po 1500 evra, potpisuju ugovore za poljoprivredne mašine i jedan plastenik.
Time je, samo u okviru ovog projekta, u Vladičinom Hanu, podržano ukupno 95 korisnika grantovima u opremi.
Help uspešno sarađuje sa opštinom Vladičin Han od 2014. godine na realizaciji programa podrške samozapošljavanju, pa ukupna vrednost podrške realizovane u u ovoj opštini, uz pomoć donatora, iznosi više od šesto hiljada evra, za 117 korisnika grantova u opremi za mikro i male biznise i devet stambenih jedinica u okviru EU projekta, čija izgradnja je u toku. Sufinansiranje opštine Vladičin Han u periodu od maja 2014. do avgusta 2017. godine iznosi oko četrdeset hiljada evra.
001

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *