HANINFO – Help u Vladičinom Hanu pokreće novi krug podrške samozapošljavanju

Organizacija Help nastavlja da sprovodi projekat podrške samozapošljavanju i smanjenju siromaštva u Vladičinom Hanu.

U okviru projekta „Smanjenje siromaštva i unapredjenje mogućnosti zapošljavanja marginalizovanih i ugroženih grupa stanovništva sa fokusom na Romkinje u Srbiji“ danas je u skupštinskoj sali održana prva prezentacija u ovom ciklusu, na kojoj je detaljno objašnjen proces konkurisanja i odobravanja grantova, i podeljeni formulari za konkurisanje. Zainteresovanim licima na raspolaganju su grantovi u opremi pojedinačnih vrednosti od 1500, 2400 i 3600 evra.

Pored opreme, korisnici će imati mogućnost da pohađaju poslovne obuke na temu marketinga, menadžmenta i izrade biznis plana, kao i druge stručne obuke važne za razvoj njihovih malih biznisa.

Za donaciju u opremi mogu da konkurišu nezaposleni Romi i članovi drugih ugroženih grupa stanovništva koji žive na teritoriji opštine Vladičin Han, a koji imaju realne i održive poslovne ideje za započinjanje ili razvoj malog biznisa.

Ovaj projekat sprovodi Help uz finansijsku podršku Švedske agencije za međunarodnu saradnju Sida, a sufinansira ga opština Vladičin Han.

002

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *