Uspešna borba na nova radna mesta u Vladičinom Hanu se nastavlja…

3

Opština Vladičin Han je 01.oktobra potpisala ugovor o kupoprodaji fabrike “AD Sloga” sa kompanijom Teklas automotiv“. U prisustvu opštinskih zvaničnika, predstavnika iz Pčinjskog regiona, Vlade Republike Srbije i SIEPE ugovor su potpisali predsednik opštine Vladičin Han Branislav Tošić (SNS) i direktorka kompanije Ecegul Kangaloglu.

Turska kompanija Teklas koja proizvodi auto delove gradiće fabriku u Vladičinom Hanu, gde planira da investira minimum 11,3 miliona evra. “Ovo je veliki dan za opštinu Vladičin Han jer ova kompanija planira da u prvoj fazi uposli oko 400 ljudi”-rekao je Goran    Mladenović narodni poslanik, predsednik  OO SNS Vladičin Han. Po njegovim rečima do Božića će turska kompanija uposliti oko 100 ljudi, što će svakako zavisiti od vremenskih uslova jer će ta kompanija morati da uloži oko milion evra za adaptaciju i rekonstrukciju pogona AD Sloga.

Lokalna samouprava je pri kraju otplate svih obaveza i zaostalih potraživanja kao i kredita, tako da će ova sredstva uložiti u dalji razvoj Industrijske zone, stvaranje ambijenta za nova radna mesta i podršku malim i srednjim preduzećima koja posluju na teritoriji opštine Vladičin Han. Upošljavanjem ovih kapaciteta kao i pokretanjem mlekare i Fabrike kablova i užadi za dalekovode „Južna Morava“, kao i proširenjem kapaciteta kompanije „Nektar”, opština Vladičin Han polako ali sigurno izlazi iz začaranog kruga siromaštva. Narodni poslanik Goran Mladenović je na kraju istakao i to da za ovaj projekat građani opštine Vladičin Han najveću zahvalnost duguju premijeru Vlade Republike Srbije Aleksandru Vučiću, koji je nesebičnim zalaganjem i razumevanjem privrednih problema naše opštine, pomogao da ovaj projekat bude izvodljiv.

„To je za opštinu Vladičin Han  bitno i značajno, jer na taj način dobija novaradna mesta i priliku da uposli mlade ljude. Sveopšta slika se menja i opštinasigurnim koracima izlazi iz krize“,  na kraju kaže Branislav Tošić, predsednik opštine Vladičin Han.

1 2 3 4 5

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *